Do czego służą nadstawki gastronomiczne?

W branży gastronomicznej wykorzystuje się wiele urządzeń i mebli, które ułatwiają organizację pracy i przechowywanie poszczególnych produktów. Są to różnego rodzaju stoły, szafy, regały, a także nadstawki, które są tematem naszego artykułu. Jak wyglądają, do czego służą i w jakich miejscach są wykorzystywane? Tego dowiecie się, czytając poniższy tekst. Zapraszamy do lektury.

Kiedy warto wykorzystać nadstawki gastronomiczne?

Do efektywnej pracy niezbędna jest odpowiednia ilość miejsca. Otoczenie, w którym przebywamy i wykonujemy poszczególne czynności, ma duży wpływ na nasze samopoczucie, a co za tym idzie – wydajność i jakość pracy. Warto zatem je uporządkować, zwłaszcza, jeżeli dotyczy to zapleczy lokalu zbiorowego żywienia.

Aby zwiększyć wspomnianą ilość miejsca i uporządkować niektóre produkty, z pomocą przychodzą niezwykle przydatne meble, takie jak np. neutralne nadstawki gastronomiczne. Znakomicie sprawdzą się one w roli widocznej przechowalni akcesoriów kuchennych i produktów, które nie wymagają przebywania w chłodni. Ich zakup może być milowym krokiem ku jak najefektywniejszemu zagospodarowaniu pomieszczenia gastronomicznego.

Innym rodzajem nadstawek są nadstawki gastronomiczne grzewcze, które, ustawione w dowolnym miejscu, np. stole podgrzewanym – służą utrzymaniu optymalnej temperatury potraw. Tego typu nadstawki mogą być jedno- lub dwupoziomowe. W wyposażeniu znajdują się specjalne promienniki podczerwieni, które gwarantują utrzymanie optymalnej temperatury potraw do czasu jej wydania. Grzewcze nadstawki gastronomiczne dostępne są w ofercie sklepu JUGEMA, którego specjalnością jest sprzedaż produktów dla gastronomii oraz branży przetwórstwa mięsnego.

Z czego produkuje się nadstawki gastronomiczne?

Do produkcji nadstawek gastronomicznych wykorzystuje się certyfikowaną stal nierdzewną najwyższej jakości – materiał, bardzo dobrze nadający się do takich zastosowań. Sprawia to, że nadstawki gastronomiczne charakteryzują się trwałością i odpornością na wysokie temperatury oraz wilgoć, dzięki czemu są w stanie służyć przez wiele lat codziennego użytkowania. Stal nierdzewna jest również łatwa w utrzymaniu w czystości, przez co wyprodukowane z niej nadstawki gastronomiczne spełniają wszelkie przepisy sanitarne.

Ponadto, dzięki temu, że nadstawki są odpowiednio wzmocnione, są w stanie zapewnić zwiększoną wytrzymałość. Dużą ich zaletą jest również mobilność, która sprawia, że w każdej chwili można je przenieść w inne miejsce.

śr. ocena 5 / głosów 5